Hakingas/Proxy: Skirtumas tarp puslapio versijų

Iš Wikibooks.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Savh (aptarimas | indėlis)
S Atmestas Piternoize (Aptarimas) pakeitimas; sugrąžinta naudotojo 92.112.59.125 versija
Atšauktas 92.112.59.125 (Aptarimas | įnašas) keitimas (18314 versija) panaikintas šlamštas
35 eilutė: 35 eilutė:


[[Kategorija:Hakingas]]
[[Kategorija:Hakingas]]

[http://cvresumewritingservices.org/ resume writing]

13:17, 2 sausio 2013 versija

Proxy - tai tarpinis serveris tarp jūsų kompiuterio ir svetainės, kurią norite pasiekti, serverio. Naršyklės adreso laukelyje užrašius URL, adresas perduodamas proxy serveriui. Šis "nueina" pagal adresą, parsisiunčia visą puslapį ir persiunčia jį jums. Tad iš tikro, ne jūs jungiatės pagal pageidaujama URL, o proxy serveris. Tad visuose žurnaluose fiksuojamas proxy serverio IP, o ne jūsų. Kaip veikia proxy serveriai skaitykite kitose pamokose o čia tik priminsiu kokių tipų jie būna.

Pagal anonimiškumą proxy serveriai skirstomi į:

Visiškai anoniminius ("elite" arba "high anonymous"). Taip sukonfigūruoti proxy serveriai ne tik paslepia vartotojo IP adresą, bet ir neperduoda parametrų, iš kurių galima nustatyti, kad tai proxy serveris. Svetainių administratoriams jie atrodo kaip eiliniai vartotojai (nebent jiems yra žinomi tų proxy serverių IP ar www adresai).

Anoniminius ("anonymous") - jie taip pat paslepia jūsų tikrą IP adresą, bet naršant per juos yra paliekami proxy serveriams būdingi pėdsakai, tad svetainių administratoriams lengva nustatyti, kad šis lankytojas atėjo per proxy. Tai nėra kažkas blogai, tačiau kai kurie administratoriai blokuoja prieigą per proxy.

Skaidrius ("transparent") - jie nėra anonimiški: ne tik palieka proxy pėdsakus, bet ir perduoda tikrą IP adresą. Tokie proxy sereriai netinka saugiam anoniminiam naršymui. Jie paprastai naudojami tik naršymui pagreitinti.

Pagal funkcionalumą ir paskirtį į:

HTTP proxy, šie proxy serveriai perduoda tik http protokolo duomenis, tad tinka tik WEB tinklalapiams naršyti.

Socks proxy, tai proxy perduodantys ne tik http protokolo duomenis, bet ir kitų protokolų. Šie proxy gali būti jungiami į proxy serverių grandinę. Socks proxy dažniausiai nėra prieinami viešam naudojimui.

WEB proxy, šie proxy serveriai veikia per interneto tinklalapį. WEB serveryje paleidžiamas tam tikras php arba asp skriptas, kuris ir atlieka proxy serverio vaidmenį. Tokie proxy turi daug trūkumų, dažniausiai neleidžia perduoti formų duomenų, blokuoja javascript skriptus, nesupranta rėmelių, atidaro papildomus langus ir meta reklaminius banerius. Žinomiausi skriptai yra PHPproxy ir CGIproxy.

Galite išbandyti šiuos WEB proxy:

proxer.ru proxychina.org

Keletas tinklapių, kuriuose galite rasti veikiančių proxy:

samair.ru freeproxy.ru antipalivo.ru

Užduotis

Suraskite veikiantį proxy ir jį patikrinkite šiame tinklalapyje. Interneto naršyklėje nustatykite šį proxy, o šiame tinklalapyje patikrinkite jo anonimiškumą.

Nemokami proxy serveriai nėra geras pasirinkimas. Nėra jokios garantijos, kad šie proxy yra tikrai anonimiški. Kai kuriuose jų atsitiktiniais laikotarpiais pateikiamas jūsų tikrasis IP. Be to tokių proxy greitaveika nėra didelė, anonimiškumui padidinti juos reikia sujungti į grandinę.