Matematika/Evoliutė ir evolventė: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
nėra keitimo aprašymo
No edit summary
:(Paaiškinimui, paimkime, kreivės tašką <math>M(x_M; \; y_M),</math> tada kreivės normalės lygtis tame taške atrodys taip:
:<math>y-y_M=-\frac{1}{f'(x_M)}(x-x_M),</math>
:arba, kas visiškai tas pats (<math>y'(x_M)=f'(x_M)=\frac{\text{d}y}{\text{d}x}|_{x_M}</math>), taip:
:<math>y_M-y=-\frac{1}{f'(x_M)}(x_M-x);</math>
:toliau mums reikia tik tų kreivės normalės taškų, kurie yra kreivio centrai, tai yra <math>C(\alpha; \; \beta)</math>, todėl kreivės normalės lygtį apribojame sąlyga <math>y=\beta</math> ir <math>x=\alpha</math>, todėl užrašome:
5 067

pakeitimai

Naršymo meniu