Matematika/Evoliutė ir evolventė: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
:<math>y_M=-a\sin t -\frac{a\cos^2 t}{\sin t}+\frac{\cos t}{\sin t} x_M,</math>
:<math>y_M=-\frac{a\sin^2 t+a\cos^2 t}{\sin t}+\frac{\cos t}{\sin t} x_M,</math>
:<math>y_M=\frac{ x_M \cos t -a}{\sin t}= x_M\frac{ 1}{\tan t}-\frac{ a}{\sin t}=\frac{x_M}{y_M'}-\frac{ a}{\sin t};</math>
:<math>y_M\sin t= x_M \cos t-a,</math>
:<math>y_M\sin t+a= x_M \cos t,</math>
:Dėl tam tikrų priežasčių (galbūt ''x'' ir ''y'' laikymas kaip viena funkcija nuo kitos, o ne atvirkščiai):
:<math> x_M =\frac{y_M\sin t-a}{\cos t}=\frac{0.301168678\cdot \sin 1-1}{\cos 1}=\frac{0.253424704-1}{0.540302305}=\frac{0.253424704-1}{0.540302305}=\frac{-0.746575296}{0.540302305}=-1.381773292.</math>
:Dar toks patikrinimas:
:<math>y_M'=\left(\frac{ x_M \cos t -a}{\sin t} \right)'=\frac{\cos t}{\sin t}=\cot t;</math>
:<math>y_M=x_M\frac{ 1}{y_M'}-\frac{ a}{\sin t}=x_M\frac{ 1}{\cot t}-\frac{ a}{\sin t}=x_M\frac{ \sin t}{\cos t}-\frac{ a}{\sin t}=</math>
:<math>=1.381773291\cdot \frac{ \sin 1}{\cos 1}-\frac{ 1}{\sin 1}=0.96358929.</math>
5 067

pakeitimai

Naršymo meniu