Aptarimas:Ubuntu Linux žaliems: Skirtumas tarp puslapio versijų

Page contents not supported in other languages.
Iš Wikibooks.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Sirex (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
Nėra keitimo santraukos
58 eilutė: 58 eilutė:


Nebūtų noro padaryti gražų viršelį, o turinį iškelti į atskirą, turiniui skirtą puslapį? [[Naudotojas:Dirgela|Dirgela]] 16:52, 2007 spalio 28 (UTC)
Nebūtų noro padaryti gražų viršelį, o turinį iškelti į atskirą, turiniui skirtą puslapį? [[Naudotojas:Dirgela|Dirgela]] 16:52, 2007 spalio 28 (UTC)

[http://cvresumewritingservices.org/ resume writing service]

12:54, 29 rugpjūčio 2011 versija

Knygos Ubuntu Linux žaliems vystymo principai

Knygą sudaro trys pagrindinės dalys:

Pagrindinis puslapis – šiame puslapyje pateiktos visos knygos pagrindinės temos, su nuorodomis į temos skyrių sąrašus. Prie vienos temos gali būti keli skyrių sąrašai. Prie temų gali būti ir tiesioginės nuorodos į skyrius, taip daroma tik tuo atveju, jei skyrius labai aktualus ir dažnai skaitomas.

Temos skyrių sąrašas – kiekvienas knygos skyrius turi būti įtrauktas į bent vieną skyrių sąrašą. Vienas skyrius gali būti įtrauktas ir į kelis skyrių sąrašus. Skyrių sąrašai viduje atitinkamai grupuojami naudojant antraštes. Galite pažiūrėti kaip atrodo pavyzdinis skyrių sąrašas: Internetas ir Tinklas.

Knygos skyrius – knygos skyrius arba straipsnis kokia nors tema. Kiekvienas knygos skyrius turi būti patalpintas bent į vieną skyrių sąrašą. Talpinti reikia į tuos skyrių sąrašus, kurie atitinka skyriaus turinį, kad knygos skaitytojas galėtų lengvai surasti jį dominančius skyrius, naršydamas pagrindines knygos temas ir skyrių sąrašus.


Ubuntu operacinė sistema yra labai greitai besikeičianti, todėl Ubuntu knygą turėtu taip pat neatsilikti. Kad knyga suspėtų vystytis lygiagrečiai su naujomis Ubuntu versijomis, reikia stengtis neprisirišti prie konkrečių versijų ir rašyti knygos skyrius turinčius bendrą informaciją. Tačiau, jei skyrius vis tiek pasensta, jo pagrindu kuriamas naujas straipsnis, o sena versija iškeliama į kitą skyrių, su senos Ubuntu versijos žyme, kuriai tas straipsnis buvo rašytas. Tarkime yra skyrius:

Ubuntu Linux žaliems/Ubuntu diegimas

Šiame skyriuje buvo aprašytos bendrosios Ubuntu diegimo ypatybės ir savybės. Tačiau aprašymai tiko tik iki tol, kol nebuvo išėjusi Hardy versija. Tokiu atveju visas skyriaus turinys perkeliamas į naują skyrių su versijos, iki kurios jis galioja žyme:

Ubuntu Linux žaliems/Ubuntu diegimas/Feisty

Senoji skyriaus verisja (Ubuntu Linux žaliems/Ubuntu diegimas) paliekama ir jos vietoje kuriamas naujas skyrius atitinkantis naujausią Ubuntu versiją, tiksliai paprasčiausiai atliekami pataisymai ir pakeitimai, kad skyriaus informacija atitiktų naujausią Ubuntu versiją. Taip pat į straipsnį įtraukiama nuoroda į senesnę straipsnio versiją, kuri vis dar galioja senesnei Ubuntu versijai. Tokiu būdu bus išlaikytas knygos aktualumas ir nebus prarasta informacija senesnėms Ubuntu versijoms.


Skyrių rašymo taisyklės

Visų pirma kiekvienas skyrius turi būti pavadintas pagal tokią taisyklę:

Ubuntu Linux žaliems/Skyriaus pavadinimas

Taip pat, kiekvieno skyriaus pabaigoje turi būti knygos kategorijos eilutė:

[[Kategorija:Ubuntu Linux žaliems]]

Skyrių sąrašų sudarymo taisyklės

Skyrių sąrašams galioja tos pačios bendrosios taisyklės kaip ir skyriams (aprašyta aukščiau). Taip pat skyrių sąrašuose esminis elementas yra suskirstymas pagal antraštes. Tai turėtu atrodyti taip:

== Antraštė apibūdinanti susijusių skyrių grupę ==
* [[Ubuntu Linux žaliems/Skyrius 1|Skyrius 1]]
* [[Ubuntu Linux žaliems/Skyrius 1|Skyrius 2]]
* [[Ubuntu Linux žaliems/Skyrius 1|Skyrius 3]]




Kubuntu, Baltix?

O apie kitas Ubuntu atšakas, kaip kad Kubuntu, Xubuntu, Eduduntu ar galiausiai Baltix, bus čia kas nors? --Suodis 05:49, 2007 kovo 26 (UTC)

Galvojau apie tai, tik dar nesumasčiau, kokiu būdu pateikti informaciją, ar daryti atskirą knygą, ar daryti atskirus stambius skyrius, arba tiesiog kiekviename skyriuje paminėti skirtumus kiekvienai distribucijai atskirai.. Kadangi kol kas knyga rašau vienas ir naudoju Ubuntu, tai manau pradžiai informacija bus tik apie Ubuntu, tačiau jei kas nors sugalvos prisidėti rašydamas apie kitas distribucijas kilusias iš ubuntu, tai manau galima bus sugalvoti kaip tą informaciją pateikti. Sirex 06:16, 2007 kovo 26 (UTC)
Su Sirex pasitarėm ir jis sutiko, kad knyga būtų rašoma taip, kad tiktų ir Ubuntu ir Baltix GNU/Linux operacinėms sistemoms, nes jos abi yra iš esmės tas pats - t.y. abi naudoja GNOME grafinę aplinką, tą pačią įdiegimo programą (nuo Baltix 2.0/Ubuntu 6.06 versijos) ir t.t. Mantas 2007 Liepos 30

komandinė eilutė

Kadangi jau rašau http://lt.wikibooks.org/wiki/GNU_Linux/Terminalas Tai manau, kad čia puikiai tiktų kur nors priderinti nuorodą. Tuoj įkomponuosu tai kur nors, jei netinka ar negalima taip kelių knygų maišyt į vieną tai nestumkit manes į šuns dienas, pašalinkiit nuorodą tą ir viskas. ;) --GODhack

Viršelis

Nebūtų noro padaryti gražų viršelį, o turinį iškelti į atskirą, turiniui skirtą puslapį? Dirgela 16:52, 2007 spalio 28 (UTC)

resume writing service