Ubuntu Linux žaliems/Automatix/Feisty: Skirtumas tarp puslapio versijų

Iš Wikibooks.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Sirex (aptarimas | indėlis)
Naujas puslapis: == Diegimas naudojantis automatizuota programa „Automatix“ == Dėl įvairių liceziinių apribojimų ir panašių dalykų, standartiškai įdiegus Ubuntu nera dažnai naudojam...
(Jokio skirtumo)

10:43, 12 liepos 2008 versija

Diegimas naudojantis automatizuota programa „Automatix“

Dėl įvairių liceziinių apribojimų ir panašių dalykų, standartiškai įdiegus Ubuntu nera dažnai naudojamų programų, tvarkyklių ar video kodekų. Visus šiuos dalykus galima įsidiegti atskirai. Programa „Automatix“ skirta diegti programoms, kurių dėl minėtų apribojimų Ubuntu nepateikia.

Visų pirma, kad pasinaudoti programa „Automatix“ reikia ją parsisiūsti ir įsidiegti. Parsisiūsti galima iš Automatix svetainės. Svetainėje pasirinkite jūsų naudojamą Ubuntu versiją ir tiesiog spauskite ant nuorodos, kuri atrodo panašiai taip:

http://www.getautomatix.com/apt/dists/feisty/main/binary-i386/automatix2_1.1-4.3-7.04feisty_i386.deb

Pateiktoje nuorodoje yra Automatix skirtas Ubuntu 7.04 versijai, i386 plaformai. Dėl platformos, dažniausiai tai bus i386 arba AMD64. Rinkitės tokią pačią platformą, kokioje yra įdiegta Ubuntu OS. Naudojamą plaforma galima sužinoti komandinėje eilutėje įvedus tokią komandą:

uname -m

Jei ši komanda parodys i686 tada galite siūstis automatix i386 platformai.

Kai paspausite ant nuorodos, atsidariusiame langelyje pasirinkite „Open“. Kai programa parsisiūs, pasirodys langelis, kuriame reikės paspausti „Install“. Po šio veiksmo turėsite įdiegtą Automatix, kurį galima bus rasti „Application - System Tools - Automatix“.

Automatix programa panaši į aukščiau aprašytą programą, tiesiog sužymėkite norimas programas ir spauskite „Start“.